Home away from home
Blijf op de hoogte en volg Eline
23 September 2014 | Uruguay, Ciudad Viaje
Dinsdagochtend vertrek ik met de colonia express naar Uruguay. Ik heb een leuk gesprek met de taxichauffeur die zich hardop afvraagt waarom ik Spaans kan. En wanneer ik aangeef dat ik net uit Guatemala kom zegt hij: "Ja in centraal Amerika zijn ze een stuk meer tranquilo dan wij zijn!" Waarbij hij wild met zijn handen langs zijn hoofd schud om aan te geven hoe niet relaxt de Argentijnen zijn. Wanneer ik aangeef dat ik Argentinië een erg mooi land vind zegt hij lachend: "Ja Argentinië is prachtig zonder ons Argentijnen er in!" Het is duidelijk crisis in Argentinië en iedereen praat erover, de prijzen zijn duurder geworden en de kranten staan er bol mee.
In een uur vaar ik met de boot naar Uruguay, Colonia del Sacramento en neem vanuit daar de bus naar de hoofdstad Montevideo. Ik verblijf in een leuke B&B Posada al Sur in de wijk ciudad vieja. En hoewel de stad in eerste instantie enigszins grijs en grauw aandoet maakt het zonnetje de dag erop veel goed en is de stad zeker de moeite waard om te bezoeken. Uruguay blijkt een hoop geschiedenis te hebben. Ik bezoek Mercado del Puerto, Mausoleo Artigas, Casa Rivera en krijg een rondleiding door Teatro Solis. Een prachtig theater waarbij de gids blij verrast is als ik antwoord geef op zijn vraag hoe lang ik in Uruguay blijf. "Ruim een week, de meeste toeristen blijven maar 1 of 2 dagen in Uruguay" geeft hij aan. Zonde naar mijn mening want Uruguay heeft volgens mij veel meer te bieden. Via de riverfront Rambla wandel ik terug en aankomend op de boulevard waan ik me voor heel even in Scheveningen! Mijn kamer in het B&B grenst letterlijk aan het familie restaurant La Fonda. Keuze uit vier gerechten die de kok in de annex woonkeuken voor je bereid. Heerlijke verwennerij!
Aangezien het weer nog niet super warm is, ik de afgelopen tijd al veel zee en strand gezien heb en meer benieuwd ben naar het binnenland van Uruguay besluit ik af te reizen naar Estancia El Galope. Een boerderij/ hostel op het platteland. Geen tv en internet wel het leven op een boerderij in Uruguay. Ik heb er zin in!
25 September 2014 - 07:39
Lucy:
Wat klinkt alles nog steeds even heerlijk! Fijn! Geniet maar lekker verder! X -
25 September 2014 - 08:09
Maartje:
Dit lees je dan pas als je weer in de 'bewoonde' wereld bent! Geniet van je week in Uruguay en in Latijns-Amerika. Je verhalen zijn steeds weer leuk om te lezen. :-)
Hier begint vanavond Tilburg Culinair. Dus we zullen wel een wijntje drinken op jou! xx