Hondenweer en dode schapen.
Blijf op de hoogte en volg Eline
13 November 2014 | Argentinië, El Chaltén
In dit ruige landschap start ik mijn kampeer trip met Dragoman. Vanuit Ushuaia rijden we richting het Nationaal park Torres del Paine in Chili. Onze eerste camping nacht is een bushkamp. Wat betekend we stoppen ergens langs de weg en zetten daar onze tent op. We eindigen in een spookdorpje. Ooit een estancia maar nu volledig verlaten en al snel doen we de lugubere ontdekking van een grote stapel dode schapen en zelfs de hond is dood achtergelaten in zijn hok. Een verhaal om uit te zoeken en vooral veel over te speculeren.
We zetten onze tent op en spelen een potje voetbal na het eten om het enigszins warm te krijgen. Het is namelijk ijskoud! Al vroeg gaat iedereen dan ook zijn tent in. Echter van slapen komt weinig door de kou. Brak kruip ik mijn tent 's ochtends uit en als ik naar beneden kijk zie ik dat ik boven op de kaak van een schaap sta. Welkom in Patagonië!
We rijden door naar Torres del Paine. Hier starten we met de W-walk. De eerste dag brengt ons naar een uitkijkpunt op de gletsjer Grey. Prachtig uitzicht maar we maken ook meteen kennis met het ruige weer hier. Van zon naar ijskoude regen en heftige wind. In Torres del Paine kun je letterlijk uit het niets ineens omvergeblazen worden. Deze avond besluit ik om in ieder kamp een extra slaapzak te huren zodat ik het in ieder geval warm heb 's nachts, een top beslissing. De weergoden zijn ons dag twee niet gezind en in de stromende regen lopen we naar ons kamp los Cuernos. De tocht naar het uitkijkpunt Valle de Francés kunnen we niet maken in verband met de wind. Bij het kamp zit een refugio waar we een warme douche kunnen nemen en onze natte spullen kunnen laten drogen. Dag drie en vier worden we beloond. Het weer is beter en zelfs de zon schijnt met regelmaat. Nico en Justin onze gidsen brengen ons naar een ander uitkijkpunt waar we prachtig uitzicht hebben over Lago Nordernskjöld en net wanneer we boven zijn verschijnt er een regenboog. Wat een uitzicht! De laatste dag is een pittige klim van 4 uur, waarvan de laatste 45 minuten zeer stijl omhoog naar Mirador Base de las Torres. Uitzicht op de drie beroemde bergtoppen waar het park om bekend staat. Bij aankomst is het bewolkt maar na even wachten komen de drie torens tevoorschijn. Het is de heftige klim meer dan waard.
We nemen voor een aantal dagen afscheid van Chili en gaan terug Argentinië in. In El Calafate slapen we twee nachten in een hostel. Wat een luxe. Vanuit hier bezoeken we het nationaal park Los Glaciares waar we de Perito Moreno gletsjer bezichtigen. Wat een overweldigend surreëel uitzicht waar je uren naar kunt kijken en luisteren naar de ijsstukken die afbreken.
We reizen verder omhoog naar El Chaltén. Waar we een prachtige wandeling maken naar Lago Capri met uitzicht op Cerro Fitz Roy en als het weer mee zit een bezoek aan Los Glaciars NP waar we een wandeltocht maken op een gletsjer!
13 November 2014 - 21:17
Helma:
Jammer dat de verbinding gisteren zo slecht was dus fijn om het verslag van je geweldige trip nu via je blog te lezen. Op Google prachtige foto's gezien van Los Glaciares. Wat ben je toch een bofferd (en de kou moet je dan maar voor lief nemen ;-) XX.
14 November 2014 - 07:02
Muike:
Nou Eline, dit is het ruigere (betere?) werk! Qua natuur lijkt het me een enorm mooie ervaring. Iets wat je niet vaak in je leven zult kunnen zien. Gelukkig kun je extra warmtevoorzieningen verkrijgen, want niet slapen is natuurlijk niet fijn en handig als aan je lijf zulke inspanningen worden gevraagd.
Net als Helma kijk ik af en toe waar je bent en het is zoals Francien als eerder ergens schreef: "we zijn te laat geboren" :-). Al mag ik ook niet mopperen met wat ik heb kunnen zien en wie weet wat er nog komt!
Dag lieve Eline. Te zijner tijd zie ik graag je fotoalbum. XXX Muike -
15 November 2014 - 20:18
Jasmijn:
Whauw! -
15 November 2014 - 22:14
Marieke:
O, wow Pien.. Wat fijn om je ervaringen weer te lezen. Fijn dat je een extra slaapzak kunt huren want warm en goed slapen is wel nodig met zulke tochten.. Hier is vandaag Sinterklaas aangekomen! Hanna is helemaal hieperdepieper, gekeken naar de intocht, gezongen en natuurlijk schoen gezet. Want mama, de pieten komen vast ook al in Tilburg vandaag...! Geniet (maar dat doe je volgens mij met volle teugen) x -
15 November 2014 - 23:39
Geri-Janne:
Leuk om te lezen! Een deel van jouw avontuur! Ben benieuwd naar je foto's -
19 November 2014 - 14:25
Sandy:
Wow muts, wat een verhaal weer. Aan de ene kant super jaloers op je met al het bijzonders wat je daar gezien en meegemaakt hebt. Aan de andere kant blij met mijn warme bedje zonder schapenkaken op de huiskamervloer...haha. Echt heel bijzonder en freaky allemaal. Ben weer benieuwd naar de foto's! Succes daar en geniet, maar dat doe je volgens mij met volle teugen! Xx van ons drietjes! -
26 November 2014 - 10:23
Rose-Anne Mutsaers:
ha Eline,
ik kom er nu pas aan toe je verhaal te lezen, mooie aanvulling op de foto's die ik op FB zag langskomen. Wat een indrukwekkende omgeving, once in a lifetime-ervaringen die je daar meemaakt (vermoed ik ;-)).
Je moet er wel wat voor over hebben, zeg, om hiervan te kunnen genieten, brrrr. Maar goed, als alles vanzelf gaat, is het ook geen avontuur meer.
tot grens weer,
liefs Roos